Lava Cake Πρωτεΐνης

Τα κέικ λάβα με σοκολάτα είναι πλούσια και κρεμώδη με μια κλασική κεντρική γέμιση σοκολάτας που ρέει σαν λάβα. 

Μπορείς να βρεις όλα τα προϊόντα πρωτεΐνης QNT στο fitshop.gr!  

Χρόνος Προετοιμασίας: 25 λεπτά  

Επίπεδο Δυσκολίας: Εύκολο  

Μερίδες: 4 άτομα

Υλικά:

– 64 g Βούτυρο χωρίς αλάτι, κομμένο σε κύβους ½ ίντσας

– 15 g Πρωτεΐνη Ορού Γάλακτος – Βελγική σοκολάτα QNT

– 2 Μεγάλα αυγά

– 2 Μεγάλοι κρόκοι αυγών

– 1,42 g Εκχύλισμα βανίλιας

– 3 κ.σ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις

– 32 g Ζάχαρη άχνη

– 180 g Γλυκιά σοκολάτα

– 0,43 g Αλάτι

(32 g = 1/4 κούπα)  

(64 g = 1/2 κούπα)  

(85 g = 2/3 κούπα)  

(96 g = 3/4 κούπα)  

(128 g = 1 κούπα)  

(0,43 g = 1/8 κουταλάκι του γλυκού)  

(1,42 g = 1/4 κουταλάκι του γλυκού)  

(2,84 g = 1/2 κουταλάκι του γλυκού)  

Οδηγίες Προετοιμασίας:

1. Προθερμάνετε το φούρνο: Στους 220°C. Λιπάνετε τέσσερα μπολάκια 6 oz ή τρία μπολάκια 8 oz με σπρέι μαγειρέματος και πασπαλίστε με κακάο, χτυπώντας το περίσσιο κακάο. Αυτό θα βοηθήσει τα κέικ λάβα να βγουν εύκολα όταν ψηθούν.

2. Λιώστε τη σοκολάτα και το βούτυρο: Σε ένα μεσαίο ανθεκτικό στη θερμότητα μπολ, λιώστε τη σοκολάτα και το βούτυρο και αφήστε το να κρυώσει ελαφρώς. Μπορείτε να λιώσετε τη σοκολάτα είτε στη φωτιά είτε στο φούρνο μικροκυμάτων.

Στη φωτιά: Βράστε λίγο νερό σε μια κατσαρόλα σε μέτρια χαμηλή φωτιά. Στη συνέχεια, χαμηλώστε τη φωτιά και τοποθετήστε το μπολ με τη σοκολάτα και το βούτυρο πάνω από το στόμιο της κατσαρόλας. Βεβαιωθείτε ότι υπάρχει απόσταση ανάμεσα στη βάση του μπολ και το νερό . Ανακατεύετε τη σοκολάτα συνεχώς καθώς λιώνει, μέχρι να γίνει τελείως λείο το μείγμα.

Στο φούρνο μικροκυμάτων: Μια πιο εύκολη μέθοδος είναι να λιώσετε τη σοκολάτα στο φούρνο μικροκυμάτων. Τοποθετήστε το μπολ με τη σοκολάτα και το βούτυρο στο φούρνο μικροκυμάτων και ζεστάνετε για 20 δευτερόλεπτα. Αφαιρέστε το μπολ και ανακατέψτε καλά. Επαναλάβετε μέχρι η σοκολάτα να λιώσει τελείως και το μείγμα να γίνει λείο.

3. Χτυπήστε τα αυγά: Σε ένα μεσαίο μπολ, χρησιμοποιήστε ένα ηλεκτρικό μίξερ ή ένα σύρμα για να χτυπήσετε τα αυγά, τους κρόκους, το εκχύλισμα βανίλιας, τη ζάχαρη και το αλάτι σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να αναμειχθούν καλά, περίπου 1 λεπτό.

4. Αναμίξτε τη λιωμένη σοκολάτα: Ρίξτε τη λιωμένη σοκολάτα στο μείγμα αυγών, μαζί με το αλεύρι και την πρωτεΐνη. Χρησιμοποιήστε μια σπάτουλα για να ανακατέψετε μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως. Σημειώστε ότι το μείγμα θα είναι παχύ αλλά δεν πρέπει να είναι λευκό.

5. Ψήστε τα κέικ: Τοποθετήστε τα μπολάκια σε ένα ταψί και μοιράστε το μείγμα ανάμεσά τους. Ψήστε για 12-14 λεπτά μέχρι οι άκρες να φαίνονται σταθερές και σφιχτές. Οι κορυφές θα είναι ακόμα μαλακές με μια ελαφριά κίνηση στο κέντρο. Μην τα ψήσετε παραπάνω γιατί το κέντρο θα στερεοποιηθεί και δεν θα είναι ρευστό. Αν δεν είστε σίγουροι για τη θερμοκρασία του φούρνου σας, δοκιμάστε πρώτα ένα για να δείτε. Αν έχει στερεοποιηθεί υπερβολικά, μειώστε το χρόνο ψησίματος. Στον δικό μου φούρνο, είναι τέλεια στα 12 λεπτά.

6. Αφήστε τα κέικ να κρυώσουν: Αφήστε τα κέικ να κρυώσουν στα μπολάκια για 1 λεπτό, στη συνέχεια καλύψτε τα με ένα αναποδογυρισμένο πιάτο και χρησιμοποιήστε γάντι φούρνου για να τα αναποδογυρίσετε και να τα βγάλετε στο πιάτο.

7. Προσθέστε γαρνιτούρες: Όπως μια μπάλα παγωτού βανίλιας, πασπάλισμα με ζάχαρη άχνη, φρέσκα φρούτα ή περιχύστε με σάλτσα καραμέλας ή σοκολάτας. Σερβίρετε αμέσως.

0 Comment

Leave a comment

23 − = 15